Topresultaten van de Britse bosbouwindustrie

  02-08-2018

COMMERCIËLE bosbouw presteert goed: de houtprijzen stijgen, de vraag naar Brits hout stijgt en de beste bossen genereren een rendement van meer dan 10% per jaar.

Al vijftien jaar is het de best presterende asset in het VK en een zwak pond heeft de importkosten opgedreven en het hout van eigen bodem financieel aantrekkelijk gemaakt.

Galbraith, een van de grootste onafhankelijke vastgoedadviesbureaus in Schotland, adviseert grondeigenaren dat zij mogelijk deze gezonde opbrengsten mislopen.

Maar commerciële bosbouw is een veeleisende omgeving die gespecialiseerde expertise en de beste machines vereist.

Een recent artikel in de Forestry Journal toonde hoe toegang tot precies de juiste machines - in dit geval een Komatsu 901-oogstmachine en een John Deere 810E-expediteur - het beste gebruik maakte van bos op een landgoed in Northumberland waar grondschade moest worden aangehouden tot een absoluut minimum.

https://www.forestryjournal.co.uk/media/uploads/cat-309/northumberland.pdf

Klanten zoals deze - John Deere en Komatsu - gebruiken alleen de beste componenten. Het is dan ook geen verrassing dat Nexus-leverancier SureGrip ze meetelt bij zijn klanten. Hoogwaardige houtoogstmachines hebben topbesturing nodig.

Een populaire joystick in de bosbouwindustrie, maar ook in mijnbouw en constructie is de SureGrip LU-reeks.

Deze grote, universele grepen zijn een bedieningshendel voor het zwaarste gebruik dat zowel licht als extreem sterk is.

Gebruikt met elektronische joysticks die ze kunnen beschermen tegen vuil en vocht, en zijn ontworpen om comfortabel te zijn voor gebruik in vrij ruige omgevingen.

Alle SureGrip-producten worden geleverd met aangepaste opties en Nexus kan ze in overeenstemming brengen met de exacte vereisten van een klant.

De mogelijkheden zijn enorm - naast de acht schakelaars in de frontplaat is er een optie voor maximaal twee triggerschakelaars of een aanwezigheidsschakelaar voor de operator, en een uitbreidingspod kan aan beide zijden van de handgreep worden gemonteerd, waardoor er twee extra knoppen worden toegevoegd , of één schuif of rocker).

Naast de acht schakelaars wordt een toetsenbord met 10 toetsen ondersteund.

Alle Sure Grip-handgreepopties zijn compatibel:
• Schuifmodules
• Wipmodules
• Microjoystick
• LED's
• Schakelaars schakelen
• Onderhouden schakelaars
• Accessoires zoals busadapters, tapeinden en afgedichte connectoren

De handvatten zijn hier te vinden -   http://www.nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/SUREGRIP/Sure%20Grip%20LU%20Joystick% 20Handles - bel Nexus voor het beste advies over configuratie.

Foto door Antonio Grosz op Unsplash